Valors fixa la seva mirada en les “democràcies il·liberals” que s’escampen per Europa

Va haver-hi un moment en què semblava que les democràcies apareixen -i s’assentaven- a l’absoluta majoria dels països del globus terraqui. En els darrers anys, en canvi, veiem com alguns d’aquests països han anat lliscant per una pendent per la qual els sistemes democràtics només ho són de façana. És el fnomen de les “democràcies il·liberals”, que darrerament es viu a Rússia, Polònia, Hongria, Turquia… i que amenaça llocs tan propers com Itàlia.

En aquest número d’abril en parlem amb Jordi Muñoz, politòleg de la Universitat de Barcelona; Ignacio Sánchez-Cuenca, sociòleg, filòsof i professor de ciència política a la Universidad Complutense de Madrid; el filòsof polític Daniel Gamper i l’economista Francesc Raventos, extinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona.

Fora del monogràfic hi trobareu una conversa sobre Els Nous Drets Digitals entre Genís Roca, un dels professionals més prestigiosos de Catalunya en el camp digital, i Enric Puig-Punyet, doctor en filosofia, que predica una desconnexió conscient de les xarxes.

Finalment, arran dels casos d’abusos sexuals denunciats darrerament s’entrevista també Pilar Polo, de la Fundació Vicki Bernadet. “Quan es protegeix una víctima d’abusos sexuals infantils des del silenci, s’encobreix l’acusador, perquè precisament allò que necessita una persona que ha sofert abusos és poder-ne parlar”, afirma. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *