Prop de mig milió d’infants viuen en situació de pobresa a Catalunya


La pobresa i l’exclusió social entre els ciutadans menors de 18 anys va augmentar fins un 32,9% a Catalunya el 2014 segons la taxa AROPE, Indicador Europeu del Risc de Pobresa i l’Exclusió Social. Aquestes dades suposen que uns 50.000 nens i nenes més estan en situació de pobresa i exclusió respecte el 2013 (29,5%), arribant actualment a un total de 480.000 menors d’edat a Catalunya.

Els nens i les nens són un dels principals perjudicats de l’actual situació econòmica. La taxa de risc de pobresa i exclusió social entre els nens, nenes i adolescents es manté de deu punts per sobre de la del conjunt de la població catalana, que és del 21,8% (1,7 punts més respecte el 2013).

Aquest fet, segons denuncia UNICEF, situa Catalunya i Espanya a la cua d’Europa en benestar infantil. La inversió social en famílies i infància és una assignatura pendent. A Catalunya se situa en un 0,9% del PIB i a Espanya en un 1,4%, molt lluny de la mitjana europea del 2,2% (Eurostat, 2012).

Davant aquest escenari, l’entitat impulsa la iniciativa d’un Pacte d’Estat per a la infància per garantir millors polítiques de protecció i seguretat social per als menors de 18 anys.

“La pobresa segueix tenint rostre d’infant. És inacceptable que les taxes de pobresa infantil siguin deu punts superiors a les del conjunt de la societat. És una vulneració de drets evitable que exigeix prioritzar mesures i inversió per blindar els drets de la infància des de totes les administracions”, ha indicat Quima Oliver, coordinadora d’UNICEF Comitè Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *