‘Making Africa’ reivindica les possibilitats d’aquest continent

making africa
Cyrus Kabiru, Ulleres meravella (C-Stunners) 2012. Sol Caribeño (Caribbean Sun). © Cyrus Kabiru. Foto: Miguel Luciano.

Després de dos anys de recerca per les grans capitals africanes arriba al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) la mostra Making Africa, la qual té com a finalitat “trencar a través del disseny la imatge negativa que es perpetua d’aquest continent”, segona ha explicat Rosa Ferré, responsable d’exposicions de la institució.

L’exposició presenta l’obra de més de 120 artistes i creadors africans representatius de molts sectors diferents (mobles, moda, arquitectura, fotografia, artesania, cinema, art, il·lustració, etc), però tots joves i urbans, que demostren com el disseny pot il·lustrar els canvis econòmics i polítics en aquesta àrea del planeta.

“Aquesta exposició reivindica les possibilitats de canvi davant dels problemes i demostra que els artistes africans no tenen res a envejar als artistes d’altres continents”, insisteix Ferré. I afegeix: “tots ells són artistes molt crítics, creadors de treballs amb molts força i d’àmbit internacional, però vinculats al món local, convençuts que els problemes d’Àfrica s’han de resoldre des d’Àfrica”.

Making Africa, que es pot visitar al CCCB fins el 28 d’agost, també es presenta acompanyada d’un cicle de conferències sobre aquest continent: “Àfrica com a relat” a càrrec de Chigozie Obioma (13 abril), “La meva Àfrica” per Mia Couto (18 d’abril) i “Consciència en lluita: Noves veus del cinema africà” conversa amb Akosua Adoma Owusu (21 d’abril). – M. COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *