La Setmana Santa de Gutiérrez Aragón torna als cinemes

El documental de referència sobre la celebració de la Setmana Santa sevillana, dirigit l’any 199 per Manuel Gutiérrez Aragon, torna als cinemes aquest divendres, 5 d’abril, i per un temps limitat en una còpia remasteritzada. Semana Santa, considerada per la crítica com la millor pel·lícula que reflecteix la celebració religiosa i popular de la Setmana Santa a Sevilla, es va rodar l’any 1992 coincidint amb l’Exposició Universal de Sevilla.

Dirigida per Manuel Gutiérrez Aragón, amb guió de Carlos Colón, fotografia de José Luis Alcaine i música d’Antón García Abril, és una producció de Juan Lebrón, responsable dels films Sevillanas i Flamenco. La pel·lícula ha estat restaurada el 35 mm original a 4K i compta amb noves mescles de so en 7.1. El film només es podrà veure en projeccions mitjançant DCP 4K.

“Famosa en el món per la seva enlluernadora bellesa, per l’art acumulat al llarg de 400 anys, pel marc únic en què es desenvolupa, per la passió i emoció amb què es viu, la Setmana Santa de Sevilla és una celebració barroca que viu avui desafiant al temps i al canvi “. Així es presentava aquest espectacular documental que s’estrenarà de nou el 5 d’abril, en plena quaresma i només dues setmanes abans de la celebració de la Setmana Santa 2019.

Gutiérrez Aragón va explicar llavors que volia “transmetre l’emoció que produeix la visió directa d’un espectacle com aquest. La celebració de la Setmana Santa mostra que els ciutadans de Sevilla estan compromesos amb la commemoració, com en les ciutats de la Grècia clàssica”, afegia

El documental, que va comptar amb un pressupost de 200 milions de pessetes, es va rodar amb una pel·lícula especial de 35 mil·límetres que, sense necessitat d’il·luminació artificial, captava la llum de les espelmes i els ciris que envolten els passos. Al costat de la música, d’Antón García Abril, la pel·lícula inclou gravacions i so en directe de bandes de cornetes i tambors de Sevilla, així com les interpretacions dels saeteros Naranjito de Triana, Pili del Castell, Angelita Yruela, Peregil i Manuel Mairena. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *