Oriol Illa: “El tercer sector social no està prou reconegut a Catalunya”

Oriol Illa, president Taula del Tercer Sector.
Oriol Illa, president Taula del Tercer Sector.

Barcelona acollirà del 14 al 17 de juny el V Congrés del Tercer Sector Social, que enguany espera la participació de més de dues-centes entitats. El lema d’aquesta edició és “Créixer socialment”. “Després de sis anys de crisi molt dura creiem que ha arribat el moment de créixer socialment, però com no està sent així, el lema aporta un element reivindicatiu”, explica Oriol Illa, president de la Taula del Tercer Sector.

El Congrés donarà el tret de sortida amb una conferència inaugural a càrrec del filòsof Xavier Antich, però al llarg d’aquests dies també hi intervindran diversos experts com Antoni Gutiérrez Rubí, consultor de comunicació; Rosa Balaguer, directora del Casal dels Infants; Ricard Gomà, director de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona; Peter Lambreghts, responsable de polítiques i portaveu de Onafhankelijk Leven (Bèlgica) i Jorsi vaquer, director de l’Open Society Initiative for Europe; entre altres.

En el congrés es debatran diversos temes, però es farà un especial èmfasis en la innovació, l’economia social i la redistribució de recursos. “La nostra voluntat és fer un congrés en clau interna al sector, però molt obert a la ciutadania”, explica Illa. I per això, a part de les conferències, també s’han programat trenta-dues visites a diferents entitats i diverses àgores d’experiències, en les quals centenars d’entitats podran presentar-se i donar-se a conèixer.

Ara per ara 239 entitats ja han mostrat la voluntat de participar en el congrés i s’han rebut 206 sol·licituds per exposar  experiències, xifres que tripliquen la participació del darrer congrés – ara fa tres anys- i això fa que l’organització sigui molt optimista de cara les inscripcions, que ja estan obertes a la pàgina web de l’esdeveniment.

“Aquest congrés esdevé en un moment en què el tercer sector social és molt dinàmic, està més fort que en els darrers anys i té moltes coses a dir”, afirma el president. Algunes d’elles en clau de protesta: en primer lloc una clara defensa dels drets socials perquè no es tornin a repetir situacions com les viscudes durant la crisi, i, en segon lloc, la petició d’un major reconeixement del sector. “El tercer sector social no està prou reconegut a Catalunya. S’hauria de veure com un punt fort a protegir, però no s’ha promogut com es mereixeria”, lamenta Illa.- MARIA COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *