“La violència amb armes de foc és una epidèmia als EUA”

Joe Biden ha denunciat una altra pandèmia de salut pública, la que arrossega el seu país quasi des de la seva fundació. És la pandèmia de les morts fruit de les armes de foc.

I en tant que morts evitables ha titllat aquesta pandèmia de vergonya nacional. I és que prop de quaranta mil persones moren a l’any als EUA víctimes de les armes. En un país amb 330 milions d’habitants, hi ha més de quatre-cents milions d’armes de foc en mans de ciutadans. 

Una de les mesures que posarà en marxa el nou president nordamericà serà el control de la venda d’uns equips que, en uns trenta minuts, es poden muntar a casa i disposar d’una arma sense números de sèrie.

Una altra mesura consisteix en programes de formació. El president Biden sap que el canvi en la legislació s’ha intentat massa cops.

Potser per això ha optat per l’educació? Pensa subvencionar diferents programes, per valor de cinc mil milions de dòlars, en els vuit anys vinents. I és que costa molt canviar de lleis, d’hàbits i de mentalitat. 

Aquesta és una de les notícies que Begoña Román, professora de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, comenta aquest mes a la secció “Actualitat comentada” de revista Valors. Secció il·lustrada per Visual Omelette.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *