Roba infantil sense gènere per lluitar contra els estereotips

Trencar amb els estereotips de gènere que diuen que les nenes han de vestir de rosa i els nens de blau. Amb aquest objectiu, la cadena britànica John Lewis ha impulsat una iniciativa pionera que consisteix en etiquetar tota la roba per a nens i nenes d’entre 0 i 14 anys, inclosos vestits i faldilles, amb l’etiqueta “Boys & Girls” o “Girls & Boys”, deixant que sigui el comprador qui decideixi el seu ús final. També han creat una col·lecció sense gènere específic, amb estampats neutres com ara dinosaures o naus espacials, que no s’identifiquin amb un gènere en concret.

Amb aquesta iniciativa, John Lewis, una cadena amb més de 150 anys d’història i una cinquantena de botigues al Regne Unit vol fer un pas endavant en la lluita per la igualtat d’oportunitats i contra els estereotips de gènere.

La iniciativa de John Lewis s’emmarca en la campanya de l’associació “Let Clothes Be Clothes” (Deixeu a la roba ser només roba), aliada de “Let Toys Be Toys” (Deixeu a les joguines ser joguines ), que lluita contra els estereotips de gènere en el món de la moda i de les joguines.

La proposta ha rebut molts elogis per part dels clients i usuaris de les xarxes socials, que celebren aquest pas endavant en el foment de la igualtat de gènere. No obstant, també han sortit veus crítiques que consideren que s’està fent un gra massa amb el discurs “políticament correcte”. J. VIVES

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *