Més de 200 projectes se sumen al moviment solidari del #GivingTuesday 

En els darrers anys ha guanyat popularitat el Black Friday, una jornada de descomptes que vol incentivar les compres de la campanya de Nadal. Com a alternativa solidària al Black Friday, que té lloc el darrer divendres de novembre, se celebra el GivingTuesday (Dimarts solidari), una jornada dedicada a impulsar la solidaritat i la col·laboració de la ciutadania. La tercera edició del GivingTuesday se celebrarà el 28 de novembre i el seu objectiu aquest any és aconseguir uns 700.000 euros en donacions solidàries. L’any passat, la recaptació va ser de 558.617 euros, donats per més de 5.000 persones.

De moment ja hi ha més de 200 projectes actius adherits a la campanya, que s’articula al voltant de la plataforma www.givingtuesday.cat, a través de la qual tothom pot fer el seu donatiu a projectes solidaris. No cal que siguin només aportacions econòmiques, ja que la plataforma també permet des d’apuntar-se per donar sang fins a participar en sopars solidaris.

Dins dels projectes, destaquen els de caràcter social amb 43 iniciatives, seguit dels projectes relacionats amb ajuts a la discapacitat (33) i de cooperació internacional (32). Drets humans (17), Educació i Infància (15), Salut i Investigació (10) i Medi ambient i protecció dels animals (3) completen la llarga llista de projectes presentats fins ara. Aquest any, s’han sumat a la campanya un total 21 entitats col·laboradores juntament amb les empreses promotores.

#GivingTuesday és una campanya global promoguda per l’ONU, entre altres institucions, amb presència a 71 països i amb més de 36.000 organitzacions participants. La iniciativa solidària se celebra aquest any el 28 de novembre, just després del #BlackFriday i el #CyberMonday com a alternativa a aquestes campanyes comercials i amb la idea de posicionar la cooperació com un valor afegit per a promoure la cultura solidària, de la mà d’entitats socials, empreses i ciutadania. J. VIVES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *