Valors es pregunta fins a quin punt la salut és encara un privilegi i no un dret

La salut ha esdevingut ja un dret o encara és un privilegi? És la pregunta que es fa la revista Valors corresponent al mes de gener de 2021 i en el monogràfic de la qual participen Pere Ibern, investigador del Centre de Recerca en Economia i Salut (CRES); Javier Padilla, metge, membre del col·lectiu Silesia i autor del llibre ¿A quién vamos a dejar morir?; Andreu Segura, metge i fundador de la Sociedad Española de Salud Pública y Administración Sanitaria; i Antoni Plasència, metge i director general de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). “La sanitat no hauria de ser una eina de diplomàcia”, afirma a l’entrevista que li fa Maria Coll.

A la secció de La conversa Joan Salicrú moderat un debat entre Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural, i Javier Martín, geògraf i professor a la UOC, sobre la revalorització que s’està produint del món rural en el context de la covid-19, en la mesura que algunes persones han decidit fixar-hi la seva residència permanent a la recerca d’una vida més tranquil·la. I a l’entrevista d’actualitat, David Bueno, doctor en biologia i professor de genètica a la Universitat de Barcelona, aborda com la nostra forma de viure la incertesa condiciona la nostra manera de veure el món en el seu darrer llibre, L’art de persistir (Ara Llibres).

A la secció de Dilemes ètics Soraya Hernández aborda com una ONG belga, amb el permís de les autoritats, ha instaurat als carrers de Brussel·les bústies on les mares poden abandonar nadons acabats de néixer; a la secció de Tendències, Judith Vives dona compte de com augmenta el nombre de ciutadans -sobretot als Estats Units- que decideixen apostar per una vida nòmada i viure en una casa de quatre rodes, a la recerca d’oportunitats de treball i a L’actualitat comentada Begoña Román, professora de Filosofia i membre del consell assessor de Valors, comenta el retorn de diners del rei emèrit a Hisenda i com els Franco han retornat també el Pazo de Meirás a l’Estat. “Es veu que les ‘autoritats’ d’una època comencen a reconèixer els seus deutes: per alguna cosa es comença”, sentencia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *