El Festival Inclús porta la discapacitat a la gran pantalla

La pel·lícula Campeones, de Javier Fesser, inaugurarà aquest proper dimarts, dia 27 de novembre, una nova edició de l’Inclús, el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona. Del 27 de novembre al 2 de desembre, el Festival Inclús oferirà projeccions, tallers i activitats que aposten per donar visibilitat al col·lectiu de persones amb discapacitat i obrir un debat constructiu en la societat. El festival, que enguany arriba a la sisena edició, tindrà lloc al CaixaForum.

El festival s’inaugura amb la projecció de Campeones, la pel·lícula que representarà l’estat espanyol als Oscars. Després de la projecció, diversos dels actors de la pel·lícula, així com part de l’equip tècnic, parlaran d’aquesta experiència i com creuen que una pel·lícula pot trencar barreres i estereotips socials sobre la discapacitat.

La Selecció Oficial de documentals i ficció que es projectaran a l’auditori de CaixaForum inclou 15 obres arribades des de diversos llocs del món com Canadà, Polònia, Brasil, Bèlgica, EUA o Espanya, entre d’altres. La majoria son pel·lícules que no s’han estrenat i també hi haurà alguna première europea.

Les ficcions que es podran veure són Altes Expectatives, Do not worry he will not get far on foot, La vida d’Anna, Clac, Downside Up, Ferides, Flesh of my flesh, la oscarizadaThe Silent Child, i robar-te una nit; mentre que també es projectaran els documentals, A sky without stars, Beyond the Spectrum, Cisco 2020, By Stanley for Stanley, The child who wanted to walk at all costs i The Fight.

Al costat de les peces audiovisuals també es faran activitats com tallers infantils, workshops professionals, conferències i experiències sensorials. Les línies Inclús Pocket, inclús Kids i inclús Teens de la programació van destinades al públic infantil, on tant la sessió de curts com els tallers estan enfocats i adaptats als més petits.

El programa també inclou la col·laboració d’altres festivals amb projeccions àudio-descrites o subtitulades en la secció Sentim el cinema. La mostra d’innovació tecnològica R + D + d, o el curs de llengua de signes són altres de les activitats ofertes. La novetat d’aquesta edició és la incorporació del teatre, amb l’espectacle musical familiar Els músics de Bremen, representat per una companyia teatral amb actors amb discapacitat. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *