Tots els clubs de futbol de Sabadell signen un acord de compromís ètic

El president de l’Associació de Clubs de Futbol de Sabadell, Lino Gutiérrez, assegura que “el futbol base actual és un mercadeig”, per aquest motiu tots els clubs de futbol de la ciutat vallesana han signat un document d’acords i compromisos, amb validesa per dos anys, amb la voluntat d’apostar per la cooperació i l’esportivitat.

El document Una alineació per a una ciutat millor, 11 compromisos per al futbol a la ciutat de Sabadell incideix en dos àmbits. D’una banda, les relacions que s’estableixen entre els clubs per a l’intercanvi de futbolistes i, d’una altra, la tasca per afavorir els valors educatius, integradors i de cohesió social en la pràctica esportiva.

Respecte el primer punt, es marquen els criteris per incorporar jugadors
d’altres entitats amb l’objectiu de no buidar les “pedreres” del futbol base. Per exemple, els clubs es comprometen a no fitxar més de 5 jugadors d’un mateix club i a negociar amb aquest i no directament amb el jugador.

I, respecte, als compromisos per un futbol més net, educatiu i integrador el document proposa diverses accions per evitar conductes violentes al camp i un major respecte a l’àrbitre. També s’estipula la creació d’una Comissió, que durà a terme arbitratges vinculants per resoldre conflictes generats entre els clubs signants.

Sabadell és una ciutat molt abocada al fubtol. Actualment compta amb un total de 13 clubs de futbol amb 249 equips i 3.792 llicències. I la ciutat disposa de 14 camps de futbol 11 i cinc més de futbol 7. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *