6 de cada 10 consumidors penalitza les marques no socialment responsables

A la nova era digital, conceptes com la transparència, l’ètica, el medi ambient o els drets humans han anat guanyant rellevància, especialment aplicats a les empreses. Avui, la majoria de consumidors valoren positivament el comportament ètic de les marques, i més enllà d’oferir productes assequibles que satisfacin les seves necessitats, els consumidors exigeixen que les marques tinguin actituds responsables amb el medi ambient, amb els treballadors i amb la seva relació amb la ciutadania. D’aquesta manera, la Responsabilitat Social Empresarial es posa cada vegada més a primera línia de les prioritats de les empreses que volen ser més competitives i adaptades a un nou perfil de consumidors digitals.

Un informe elaborat per la Fundació Adecco assegura que el 63% dels consumidors penalitza les marques que no considera responsables i que fins a un 50% deixa d’adquirir el servei o producte en qüestió. En aquest context, les xarxes socials es converteixen en la plataforma perfecte per emetre opinions negatives. Segons l’estudi, un 10% dels consumidors ho fan. L’enquesta, realitzada a 600 ciutadans, afirma que un 96% dels enquestats considera que les empreses tenen la mateixa responsabilitat que el Govern a l’hora de donar resposta als reptes de l’entorn: atur, desigualtat social, sostenibilitat mediambiental, corrupció, etc.

Per altra banda, un 70% dels ciutadans enquestats creu que la ciutadania té molta o bastant responsabilitat quan es tracta de reaccionar davant dels desafiaments que planteja la societat.

Els milenials, una generació crítica i exigent

Segons Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco: “Els Millenials, o joves nascuts a partir de 1980, constitueixen una generació molt crítica i exigent, que no dubta a deixar de consumir una marca després d’una mala experiència, davant generacions anteriors que manifestaven una major fidelitat o rutina de compra. A més, els Millenials tenen una peculiaritat i és que són extremadament socials: comparteixen la seva opinió i recomanen o desaconsellen productes i serveis en xarxes, sent molt més sensibles a les experiències d’altres usuaris que a l’emesa per la pròpia marca. Finalment, aquesta generació exigeix ​​una major personalització i nous valors com la transparència, la sostenibilitat i el compromís social “. J. VIVES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *