Els Bancs dels Aliments de Catalunya busquen voluntaris per al Gran Recapte

 

Els Bancs dels Aliments de Catalunya ja estan treballant per fer realitat una nova edició, la novena, del Gran Recapte, una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d’aquí rebin ajuda alimentària. La campanya també vol  informar i sensibilitzar a tota la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa al nostre país. El Gran Recapte es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d’Aliments de Catalunya i aquest any tindrà lloc els dies 1 i 2 de desembre.

Com cada any, els Bancs d’Aliments fan una crida a participar com a voluntaris en el Gran Recapte, un element clau per garantir l’èxit de la campanya. I és que calen més de 25.000 persones voluntàries per cobrir els més de 2500 punts de recollida que hi haurà a tot Catalunya, així com també per poder classificar els aliments recaptats. Per ser voluntari o coordinador del Gran Recapte cal registrar-se, de manera molt senzilla, al web www.granrecapte.com.

En el Gran Recapte del 2017 s’esperen recollir més de 4.374 tones d’aliments bàsics i de llarga durada com oli, llet o conserves. Per als Bancs d’Aliments, aquesta jornada solidària representa reunir un 25% dels aliments que es distribueixen al llarg de l’any. L’any passat es van recollir 4.374.000 kg en més de 1.837 punts de recollida i va comptar amb l’ajuda de 23.715 voluntaris.

Els quatre Bancs dels Aliments atenen un total de 209.441 persones arreu de Catalunya. En els darrers dos anys s’ha registrat una certa davallada d’usuaris d’aquest servei però tot i això, des del Banc d’Alments alerten que cal no abaixar la guàrdia perquè encara són centenars de millers les persones que poden accedir a una dieta suficient, segura i saludable.

Tones de voluntat

La campanya per captar voluntaris recolza el lema del Gran Recapte d’enguany, “Tones de voluntat”, i apel·la a la voluntat de la ciutadania a partir de prescriptors que defineixen què és allò que els empeny dia a dia i motiva les seves accions més solidàries i generoses. Persones reconegudes del món de l’esport, del cinema, empresaris o artistes, però també personatges anònims, com un sabater que ha de treballar cada dia per obrir la seva sabateria, una nena que vol un vestit nou o una poetessa, que abans de poetessa és mare.

Els protagonistes de la campanya són: Anni Espar, waterpolista; Àlex Márquez, pilot; Coco Comin, coreògrafa; David Miret, cap de castellers; Manel Esteller, oncòleg; Gemma Nierga, periodista; Joan Melé, ex banquer; María Leach, poetessa; Paula Bonet, il·lustradora; Santi Balmes, cantant; Santi Millán, actor; Rosa Maria Sardà, actriu; Tortell Poltrona, pallasso; Uma Hinojo, estudiant de primària i Valentí Font, sabater. J.VIVES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *