Quants regals s’han de fer als infants per Nadal?

Es tradició de les festes de Nadals fer regals i entre els que més intensament ho viuen hi ha la quitxalla. Ara bé, en una època en que la tendència habitual és la de regalar moltes joguines, els experts alerten que abusar-ne pot tenir un efecte negatiu i perjudicial en els més petits. Es el que anomenen com a “síndrome del nen hiperregalat”.

Un excés de joguines fa que els nens i nenes estiguin sobreestimulats, es tornin egoistes i fins i tot els provoqui la frustració si en el futur no en reben tant. També pot passar que perdin la il·lusió, no sàpiguen apreciar els regals i es tornin capritxosos. És per això que els experts recomanen que enlloc d’omplir de joguines els infants, els regals es diversifiquin i també es limitin.

En concret, els especialistes assenyalen que l’ideal seria regalar un producte que el nen vulgui; un altre que necessiti, un d’educatiu i un que pugui compartir amb la família o amics. “Tres o quatre regals que cobreixin diverses dimensions és una manera de posar fre i que quedi cobert l’anhel”, explica Francesc Núñez, sociòleg de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

“Els pares són els que no saben posar el fre, entre d’altres motius, per la satisfacció que tenen quan fan el regal. No es volen contenir i el resultat és un nen sobrepassat emocionalment per excés de regals”, afegeix Núñez.

Una altra de les recomanacions és la de diversificar i regalar joguines o objectes que obrin nous mons a les criatures. Per exemple, si a un nen li agraden molt les motos, la tendència es a comprar-li regals relacionats amb aquest món, mentre que els experts recomanen que en casos així es regalin altres coses perquè els infants puguin tenir contacte amb altres coses.

Entre els regals indicats per als infants hi pot haver els tradicionals jocs de taula, els artefactes de mobilitat com ara bicicletes o patinets, materials per fer esport, jocs científics i artístics, material escolar, roba i, per descomptat, llibres. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *