Valors dedica el monogràfic d’octubre a la por que recorre Europa

valorspordefinitiu141Una por difusa però altament tensionant recorre Europa. Pels atacs jihadistes, sobretot, però també per la crisi dels refugiats, per la pèrdua del benestar de les classes mitjanes, per l’auge del populisme de dreta i esquerra i de les expressions xenòfobes… vivim immersos en un moment especialment complicat per la trajectòria de la Unió Europea, a la qual l’abandó del club comunitari per part del Regne Unit contribueix també. De tot això en parla el número de Valors d’octubre amb Josep Maria Terricabras, filòsof i actual diputat al Parlament Europeu. “La majoria de pors són fabricades”, alerta Terricabras, en una visió crítica del que està succeint però alhora esperançada.

A banda de Terricabras en el monogràfic s’entrevista al periodista de TV3 Carles Prats i s’hi poden llegir col·laboracions de Maria José Serrano, psicòloga i professora de la Universitat Oberta de Catalunya; Jordi Ruiz, psicòleg i coautor del llibre ‘Quan teníem por. Més d’una dècada de tractament en grup de l’Agorafòbia (2013)’ i un testimoni d’una persona afectada d’agorofòbia, Ana Furmiga.

Fora del monogràfic, el periodista Vern Bueno retrata l’Iran de 2016, país que es troba en un moment de millora econòmica després de l’acord nuclear al què va arribar amb les potències occidentals, i a la secció Històries amb valors Maria Coll ens recorda a “La sopa de la llet” un dels mites fundacionals de Suïssa; com, en plena guerra de religions, catòlics i protestants van compartir un àpat. A la secció L’Altra cara de la ciència incorporem Aina Fernàndez, que s’estrena parlant de com la ciència i la tecnologia són també àmbits de discussió política. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *