Valors reflexiona sobre les fronteres en plena crisi migratòria

PortadaValors137

El periodista Xavier Aldekoa protagonitza el número de maig de la revista Valors, que es dedica a parlar de les fronteres, just en el moment en què Europa viu en diversos sentits una crisi migratòria sense precedents. “Les fronteres de la UE ara protegeixen interessos”, afirma el corresponsal a l’entrevista que li fa Maria Coll.  També participen en el monogràfic Miguel González, ‘ Fronteres d’exclusió: fora i dins’ i Neus Calleja, amb ‘Les nostres fronteres interiors’. Entrevistem a Marcos Chércoles, socorrista de Proactiva Open Arms, la ONG badalonina que ajuda els refugiats que arriben a Lesbos.

A l’entrevista inicial, fora del monogràfic, parlem amb Gloria Patricia Castañeda, excombatent de les Autodefenses Unides de Colòmbia (AUC), grup d’extrema dreta que combatia les guerrilles d’esquerres –FARC, Exèrcit d’Alliberament Nacional i l’Exèrcit Popular d’Alliberament– a Colòmbia. Castañeda ha estat a Barcelona arran de la invitació de l’Institut Català Internacional per la Pau i la Casa Amèrica Catalunya, que han organitzat junt amb el Museo Casa de la Memòria de Medellín una trobada de dones colombianes desmobilitzades per parlar del seu procés de reintegració a la vida civil.

D’altra banda, a la secció Històries amb valor Maria Coll rescata el personatge de Funmilayo Ransome-Kuti (1922-1977), que va defensar el drets de les dones de Nigèria, va reivindicar l’abolició de l’esclavitud i dels impostos injustos i va potenciar l’educació. Però, malgrat tot, és una heroïna oblidada.

Si voleu llegir el número sencer, acudiu als nostres punts de venda o compreu-la directament al nou iQuiosc.cat.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *