El CCCB també busca els límits de l’ésser humà

Human+

El debat sobre els límits de l’ésser humà està de moda i el CCCB, com a màxim centre de tendències de Barcelona, no en vol quedar al marge; per això demà inaugura l’exposició “Human+”.

La mostra intenta respondre una gran pregunta: Què significa ser ésser humà avui dia? I explora els possibles camins de futur de la nostra espècie tenint en compte especialment les tecnologies emergents i el nostre context cultural i ètic.

A l’exposició es plantegen temes que enfronten l’evolució humana, la tecnologia i l’ètica com són la reproducció assistida i els experiments incipients en biologia sintètica o la possibilitat de perpetuar-nos a través de l’àmbit digital.

En aquest tema, com vam poder veure en el número que a la revista Valors vam dedicar al transhumanisme, hi ha més preguntes que respostes: Quins són els límits de l’ésser humà, els límits del cos, els límits de l’espècie, els límits del que és socialment i èticament acceptable? Ens hem de millorar nosaltres mateixos, o hem d’intentar modificar els nostres descendents?

Ens acostem a una singularitat d’una hibridació home-màquina, o perdem facultats a causa de la dependència sempre en augment respecte a les extensions tecnològiques del cos? És l’allargament de la longevitat humana una magnífica aspiració o una terrible amenaça per al planeta?

Potser en aquesta exposició trobareu alguna resposta a aquestes preguntes o potser encara més idees per continuar el debat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *