Medinyà es prepara per la 8ena edició de la Fira del Conte

11_medinya_fira_conte-01En Joan Bahí, un veí de Medinyà, va tenir una idea ben curiosa llegint un “dominical” de La Vanguardia, concretament un reportatge en honor al bicentenari del naixement de l’escriptor danès Hans Christian Andersen. De fet, aquest ciutadà va recordar que el famós autor de L’aneguet lleig o de La Reina de les neus havia fet referència a aquest poble pròxim a Girona en el seu llibre Viaje por España de l’any 1892.

I, a partir d’aquí, a Bahí li va semblar que aquesta podia ser una excusa perfecte per patentar una iniciativa inèdita i engrescadora a Catalunya: la fira del conte. Una activitat útil per retre homenatge a l’escriptor, al món del conte i, al mateix temps, donar a conèixer les potencialitats turístiques i culturals de la població de Medinyà. I, dit i fet, la primera edició de la Fira del Conte s’inaugurava l’any 2010.

Una idea que en primer moment va semblar curiosa i fins i tot esbojarrada, però que amb els anys s’ha consolidat. De fet, la 8 edició, se celebrarà aquest diumenge, 21 de maig, amb una programació molt plena d’activitats: lectures de contes, teatre, taules rodones amb autors, contacontes d’aquí i d’arreu, presentació de contes, il·lustració de contes etc.

Una proposta que aposta per la promoció del conte, tant per infants com per adults, igual que fem cada mes des de Valors conjuntament amb l’Associació Planeta Lletra i periòdicament des del programa de ràdio “Valors a l’alça” de La Xarxa amb la companyia Vivim del cuentu. – M. COLL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *