Ironia i humor contra els estereotips en el món del futbol

Us heu fixat que a la lliga espanyola de futbol no hi ha ni un sol futbolista homosexual? Es tracta d’un fet no només sorprenent, sinó estadísticament impossible. Així ho assenyalen des de la companyia Generació de Merda que, a través del seu musical “El futbol és així (de gai)” denuncien amb ironia i humor l’homofòbia i altres estereotips associats al món del futbol.

Els responsables d’aquest muntatge, que es pot veure al Teatre Gaudí, asseguren que “és evident que hi ha futbolistes gais, però també és evident que s’amaguen”. Per això, en la obra es plantegen què pot passar el dia que algú digui prou. L’argument gira al voltant d’en Maxi,un dels futbolistes més famosos del planeta, que acaba de fitxar pel Mercuri Futbol Club. El crac arriba amb ganes de fer una confessió insòlita: li agraden els homes, però des del club no l’hi posaran fàcil.

El musical, dirigit i escrit per Xavi Morató, va més enllà d’aquest tema tabú i fa un retrat del món del futbol en general, des de la premsa esportiva i els seus tòpics, la quantitat absurda de diners que mou, les lluites d’egos, la corrupció, la invisibilitat del futbol femení, etcètera.

L’escenari simula l’herba d’un camp de futbol amb dues banquetes. L’obra compta amb la col·laboració de Bernat Soler, locutor de TV3, fent la prèvia del “partit” que estem a punt de veure i va anunciant l’entrada dels jugadors –actors i músics inclosos-. A partir d’aquí se succeeixen una sèrie de números musicals molt divertits en els que els actors interpreten múltiples personatges.

L’èxit d’”El futbol és així (de gai)” ha portat a prorrogar les funcions fins al dia 23 de setembre. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *