Pol Ferrús: “Vam ser rescatats del Nepal pel nostre origen i color de la pell”

El terratrèmol del 25 d’abril al Nepal va deixar més de 8.000 morts. Ha estat una de les pitjors catàstrofes naturals dels darrers anys. Aquell dia Pol Ferrús feia una travessia a peu per les muntanyes del nord del país, prop del Tibet. Va estar una setmana aïllat i buscant la seva parella, que també estava a la zona.

“El terra feia onades, es movia, tremolava, queien pedres de les muntanyes. La nostra primera reacció va ser buscar un lloc cobert”, explica Ferrús. I reconeix que “vam tenir molta sort, perquè molta gent no ho va explicar”. Així, doncs, tocat per aquesta experiència, un altre cop a Catalunya, ha decidit crear una ONG, Living Nepal, per ajudar un país que tardarà molt en recuperar-se de la catàstrofe.

“Hi ha cases que continuen enfonsant-se per les repliques, cinquanta-quatre dies després del terratrèmol el terra encara no ha parat de tremolar i continuen treien cossos”, explica. I això, en un panorama qualificat per Ferrús “de postapocalíptic”, complica enormement les feines de reconstrucció: “la gent està molt espantada i es molt difícil contactar amb ells”.

“Hem decidit fer aquesta ONG perquè no podem mirar cap un altre lloc”, explica el català. I assegura que Living Nepal, tenint en compte l’alta corrupció que existeix en aquest país asiàtic, és una entitat “autogestionada, de completa transparència i tots els diners estaran destinats als projectes”. “Som gent normal que volem arribar a la gent normal”, sentència Ferrús, qui no oblida que si va poder ser rescatat d’aquell infern va ser “pel nostre origen i color de la pell”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *