Moltes gràcies, Albert Pera!

Amb l’Albert Pera, els de Valors podem dir que ens hi vam trobar. Va ser l’any 2007, ara fa una mica més de deu anys. De fet, no és cosa estranya, perquè Valors va néixer com una revista mataronina, en català i en els seus orígens molts col·laboradors eren persones vinculades a la parròquia de Sant Josep. Tres elements que comparteix l’Albert.

Aquell any, els codirectors de la publicació, vam tenir la idea de complementar la el monogràfic central de la revista amb un poema. La secció va ser batejada amb el nom de “racó poètic”. La primera idea era posar poemes d’autors coneguts – de fet així ho vam fer en alguns números- perquè no pensàvem que ningú fos capaç d’escriure de tot allò que li proposéssim; fins que ens vam trobar amb l’Albert.

Amb la seva habitual voluntat de col·laborar en tot allò que se li demana, de seguida que li vam proposar de participar a la revista, va dir que sí. No va dubtar en cap moment en apuntar-se a la nostra petita aventura que, amb els anys, sortosament, s’ha anat fent gran i més gran.

Han passat deu anys i podem donar fe que ell és dels primers -per no dir el primer, que cada mes entrega la seva col·laboració. Mai ha fallat. En total, a Valors, hem publicat uns 120 poemes de l’Albert i podem dir que no li hem posat gens fàcil. De fet, mai li hem deixat triar el tema. Un repte que ell sempre ha acceptat amb valentia, creativitat i professionalitat. Gràcies a ell, hem pogut demostrar que la literatura i concretament la poesia, també pot ser una bona eina per la transmissió i la reflexió entorn dels valors.

L’Albert, però, no s’ha limitat ha enviat la seva col·laboració de forma mensual. Sempre que se li ha demanat assistir a una reunió o a una trobada ell ho ha fet de bon grat, aportant el seu punt de vista enriquidor i ple d’experiències i records. 

Amb l’Albert, a l’inici d’aquesta intervenció, deia que ens hi vam trobar; com amb tants d’altres, que ens han ajudat a fer camí junts. Sense l’Albert i sense molts altres Alberts, la revista Valors no hauria pogut arribar pràcticament a la majoria d’edat. Gràcies a molta gent, l’any que ve celebrarem 15 anys!

El temps passa ràpid i, de vegades, una cosa tan necessària com donar gràcies, no ho fem. Per això volem aprofitar aquest homenatge, molt necessari i merescut, per agrair-te el suport que al llarg de tots aquests anys sempre ens has donat, per la teva aportació al projecte i per tots els poemes que cada mes has compartit amb els lectors. Moltes gràcies.

* Text llegit per Maria Coll i Joan Salicrú, codirectors de Valors, el 10 de desembre de 2018 durant l’acte d’homenatge a Albert Pera, que ha mort aquest dimecres 5 de juny a l’edat de 90 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *