“Mil sorrisos e un perdón”, un documental sobre la reconciliació

Perdonar no és fàcil, però sí necessari per continuar endavant. Aquesta és la base del documental “Mil sorrisos e un perdón” (Mil somriures i un perdó) del director gallec Bruno Nieto, que ha definit el seu treball com “la història de superació d’un noi d’Ourense que un dia es va creuar a la carretera amb un conductor begut que li va destrossar la vida i deu anys més tard està disposat a perdonar-lo”.

Concretament el protagonista és Daniel Fernández Carril, de 28 anys, qui la nit de Nadal del 2005 va perdre una cama i va patir greus seqüeles degut a la imprudència d’un conductor ebri. Aquell dia va deixar de ser la persona que era però “necessitava perdonar, perquè oblidar era impossible”, assegura, així que va decidir escriure una carta al conductor i demanar-li de trobar-se amb ell.

El documental, que segons el seu director no pretén donar consells ni moralitzar, segueix l’evolució d’en Daniel durant aquests deu anys, realment una història de superació, i conclou amb aquesta trobada reconciliadora, amb una abraçada molt sentida i necessària perquè ambdós puguin continuar vivint.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *