Parades nocturnes a demanda per evitar agressions sexuals

Terrassa i Bilbao són dues de les ciutats que han decidit implantar una mesura per evitar les agressions sexuals, la parada a demanda per dones. Consisteix en permetre als conductors dels busos nocturns a parar i permetre que les dones puguin baixar fora de les parades reglamentàries. D’aquesta manera es vol contribuir a millorar la seguretat de les dones que viuen en parades allunyades de la seva residència o en zones poc protegides o mal il·luminades.

El primer en implantar aquesta mesura van ser l’Ajuntament de Nantes, a França, i ara diferents municipis a Catalunya i la resta d’Espanya estan estudiant aplicar mesures similars. Després de Terrassa i Bilbao, també San Sebastián i Vitòria estudien aplicar aquesta mesura, així com també València i Barcelona s’ho estan plantejant.

En tots els casos, la decisió s’ha pres també tenint con compte estudis i recomanacions de les entitats feministes. Així, per exemple, segons un estudi de l’Institut Basc de la Dona-Emakunde, la sensació de seguretat de les dones és del 79% davant el 89% dels homes. A València, la plataforma Dones i Igualtat va fer una lectura de gènere de les dades de mobilitat de la ciutat i gràcies a això es va decidir crear parades intermèdies i incrementar les freqüències de pas dels busos nocturns.

Tot i que aquesta mesura s’aplica específicament per lluitar contra la violència masclista, també beneficiarà a les persones amb mobilitat reduïda. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *