El Valors de febrer centra l’atenció en la cultura del zàping

El zàping genera menys producció de pensament“, afirma José Ramón Ubieto, psicòleg i psicoanalista, en l’entrevista principal del monogràfic que dediquem a la cultura del zaping, que podríem traduir per la cultura de la dispersió i la distracció.

A banda d’Ubieto, en el número hi intervenen Eugènia de Pagès amb ‘El zàping mental i emocional’, Ramon Breu amb ‘Alfabetització mediàtica’ i Antoni Roig amb una conversa que titulem: “Avui l’atenció és un bé escàs”. Com sempre, a més, la tira il·lustrada de Toni Batllori i les col·laboracions d’Albert Botta, Albert Pera, Eulàlia Puigderajols i Ramon Salicrú.

Fora del monogràfic, entrevista a Gisela Vallès, membre de Metges sense Fronteres, que treballa en els camps de refugiats de Bangladesh on viuen més de 855.000 rohingyes fugits de Birmània. Aquesta canetenca denuncia que els membres d’aquesta minoria són perseguits en el seu país d’origen per ser musulmans. “Com que el 89 per cent de la població de Birmània és budista, pel simple fet de ser musulmans, els exclouen directament del seu país. Els rohingyes estan perseguits i no tenen cap dret”, ha explicat a Valors aprofitant una estada a Catalunya. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *