Només un 4% dels pares demanen reducció de jornada després de tenir un fill

 Encara que molts pares treballadors són coneixedors de les mesures de conciliació de la vida laboral i familiar de les organitzacions o empreses on treballen, no en fan ús. Segons el darrer estudi de l’Observatori Social de La Caixa, només un 4% dels pares demanen reducció de jornada un cop amplien la família, un percentatge molt lluny del 37,7% de mares que sí aprofiten aquesta possibilitat.

Una bretxa en l’ús de les mesures de conciliació laboral i familiar que no es produeix per una manca d’oportunitats, sinó per una manca de conscienciació i prejudicis; ja que un 54,4% dels pares enquestats creuen que a les seves empreses “es considera més natural que una mare demani una mesura de conciliació que no pas que ho faci un pare” i això els tira enrere.

En aquest sentit, els autors d’aquest informe, fan diverses propostes per acabar amb aquesta convergència entre «voler i poder»: animar els pares a fer servir els permisos de paternitat llargs, dur a terme una estratègia d’exemplaritat i fomentar que els directius homes també usin les mesures de conciliació; procurar que la cultura de la conciliació arribi als quadres intermedis de l’empresa, i qüestionar la cultura corporativa tradicional que estigmatitza els treballadors que fan servir les mesures de conciliació. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *