Torna el musical ‘El Petit Príncep’: un planeta de valors

El Petit Príncep
La màgia del Petit Príncep torna altre cop aquest Nadal a la sala  Barts de Barcelona sota la direcció de Manu Guix i Àngel Llàcer i la producció de La Perla29. Aquells que han convertit aquesta petita obra d’Antoine de Saint-Exupéry en el seu llibre de capçalera podran reviure una vegada més la història, però aquesta vegada convertida en un musical d’última generació. Projeccions animades transporten l’espectador del desert a l’esteroide B612, passant pel planeta del rei o el món del geògraf.

Per aquells que només coneixen aquesta obra per referències i creuen que simplement es tracta d’un conte per a infants -un nen, un planeta i una rosa-, podran descobrir a partir d’aquest musical un món carregat de valors a través del qual ja no podran deixar de viatjar, perquè en cada ruta hi descobriran un nou missatge. El Petit Príncep parla de l’amor, de l’amistat, de la llibertat, de la generositat, de la importància de les coses petites, de la bondat, de la imaginació… És una faula sobre la recerca de l’home.

Els autors d’aquesta adaptació musical recomanen l’obra a partir de quatre anys, però el Petit Príncep és d’aquells espectacles per anar a veure amb la canalla i continuar parlant entorn de l’obra tot sopant. Què han entès? Quins missatges han après? És un espectacle per gaudir amb família. A més, els temes musicals, d’estils diversos, dinàmics i entretinguts, reforcen els missatges de la història d’una forma distesa.

Les interpretacions – Xavi Duch, Elena Gadel, Ivan Labanda,Àngel Llàcer, Josep Palau i El Petit Príncep- no baixen de l’excel·lent. Són especialment divertits els personatges secundaris. Només una suggeriment. Tenint en compte l’alt contingut reflexiu que té l’obra de Saint-Exupéry, seria més recomanable vendre a l’entrada del teatre el llibre del francès i el CD de les cançons que una bossa de crispetes, mal hàbit que a Barcelona s’ha imposat als espectacles teatrals infantils. MARIA COLL

Més informació sobre ‘El Petit Príncep’. Entrevista a l’actor Xavi Duch al programa ‘Valors a l’alça’ (La Xarxa):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *