Valors dedica un espai central del seu número d’abril a esbossar unes primeres reflexions des del punt de vista de l’ètica en relació a la pandèmia del coronavirus que assola la nostra societat des de principis de març. Així, a l’espai La conversa els filòsofs Francesc Torralba i Francesc Núñez ens ajuden a llegir entre línies les constatacions que hi ha darrera aquest fenomen sanitari i les possibles oportunitats que en sorgeixen, dins de la desgràcia general. “La pandèmia és una prova de primer ordre per examinar la qualitat moral d’una comunitat”, diu Francesc Torralba. “No som deus, per més que ho sembli; l’única seguretat vindrà de cooperar amb els altres”, li responc Francesc Núñez.
D’altra banda, el tema del monogràfic del mes versa sobre la proliferació d’etiquetes per a suposades noves generacions que van apareixent a la nostra societat. Realment tenen una correspondència amb la realitat sociològica, totes les noves etiquetes aparegudes darrerament per anomenar noves generacions aparegudes entre nosaltres? L’entrevistat principal del dossier és Jaume Funes, un dels principals experts en joventut de casa nostra. “D’una generació a una altra no canvien els valors, sinó la forma d’expressar-los”, afirma en el transcurs de l’entrevista que li fa Maria Coll. En aquest dossier també podeu llegir una entrevista Iñaki Ortega sobre la generació Z -“En el fons tots som una mica mil·lennistes”, afirma el director de programes de la Deusto Business School i coautor del llibre Generación Z (Plataforma)- i un article d’Alba Lorente que porta per títol L’herència transgeneracional.
Finalment, a l’espai d’entrevistes d’actualitat, parlem amb Helena Montasell, que ha treballat com cooperant en el camp de refugiats grec de Nea Kavala, una antiga pista d’aviació prop de la frontera amb Macedònia. “No sabem què ha viscut una persona abans de pujar a una barca i anar a la deriva. I, després d’entrar a port, tampoc sabem què passa”, afirma en una entrevista que li fa Ramon Radó.