La Campanya “Mogudes per la Pau” promou l’objecció fiscal a la despesa militarPer setè any consecutiu, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida impulsa una campanya que aposta per desarmar els impostos i treballar per la Pau. Davant l’allau de persones refugiades a qui es nega una vida digna, moltes d’elles fugides de zones de conflicte com Síria, aquesta agrupació d’entitats proposa anar a l’arrel del problema i deixar d’alimentar la maquinària de guerra.

Adreçada a tothom que no vol invertir en els exèrcits, la campanya ‘Mogudes per la Pau’ explica i promou com ser objector fiscal a la despesa militar, és a dir, com deixar clar a l’esborrany de la declaració, que hisenda ja va posar a disposició dels contribuents el passat 5 d’abril, que ens neguem que els nostres impostos  s’inverteixin en industria de guerra. Actualment 45,27 milions d’euros tenen aquesta destinació.

Però l’Objecció Fiscal a la despesa militar no solament permet a la ciutadania donar l’esquena als exèrcits, sinó també, derivar aquests diners a un projecte o entitat que promogui la cultura de pau. Els membres de la campanya es pregunten: “Se’ns justifiquen els exèrcits, fins i tot en temps de crisi i retallades socials, amb la falsa idea de la “seguretat”. Però, i si abordéssim les relacions internacionals no des d’una perspectiva militar sinó des de la gestió pacífica dels conflictes?”. Una clara acció de desobediència, tema del número de Valors del mes de març. – M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *