Un mes resant sense parar per evitar la deportació

3

Feligresos de l’església Bethel a La Haia, als Països Baixos, fa mes d’un mes que assisteixen a una celebració religiosa que dura les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana. Aquesta missa ininterrompuda, que va començar el passat 26 d’octubre, té un objectiu solidari: evitar la deportació d’una família armènia.

La llei dels Països Baixos impedeix que la policia interrompi oficis religiosos. Per això, la parròquia va decidir posar en marxa aquesta celebració ininterrompuda, que ja fa mes de 700 hores que dura, per tal de protegir la família dins de l’església.

Sasun i Anousche Tamrazyan i els seus tres fills van fugir d’Armènia perquè el pare va rebre amenaces arran del seu activisme polític. Van arribar als Països Baixos el 2009, on van demanar asil. Però el setembre passat van saber que l’estat tenia la intenció de deportar-los. En aquell moment van demanar ajuda a través de les xarxes socials i l’església protestant de La Haia va decidir acollir-los a Bethel i protegir-los amb el culte ininterromput.

L’església ha reclamat a través d’un comunicat “una solució humanitària” per a la família: “Malgrat que alguns jutges van donar un parer positiu per donar-los asil, el Consell d’Estat finalment va decidir la deportació de la família. També s’ha rebutjat l’asil demanat per als nens, perquè fa més de 5 anys que viuen al país”.

Els capellans de la parròquia fan torns per fer durar la celebració, mentre que la filla gran de la família explica l’experiència a través del seu perfil a Twitter. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.