El cervell s’acostuma a ser deshonest

cerebroQuan es perd l’honestedat costa recuperar-la. Segons un estudi fet pel departament de psicologia experimental de la University College de Londres i en el qual hi han participat 58 voluntaris, quan es comença a enganyar, mentir i estafar es repeteix perquè cada vegada és menys el penediment.

Dit d’una altra manera, segons els resultats d’aquest estudi publicat a la revista Nature Neuroscience, la deshonestedat es fa grossa com una bola de neu. De fet, quan una persona és deshonesta s’activa un grup de neurones del cervell ubicades en l’amígdala, regió on es processen les emocions.

La qüestió és, segons s’ha pogut demostrar ara per primera vegada, que quan una persona reincideix en una actitud deshonesta aquesta amígdala cada vegada es torna més insensible fins a no respondre als estímuls. Aleshores és quan a la persona res l’importa i ja no reconeix el valor de l’honestedat.

Segons Tali Sharot, investigador de psicologia experimental i coautor del treball, aquest estudi demostra “el perill de realitzar petits actes deshonestos perquè poden acabar en transgressions majors”, la qual cosa avui es pot veure en diversos àmbits, com l’economia, la política o la justícia. – M. COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *