Gala solidària per lluitar contra la sida

Només a Catalunya, durant l’any 2016, es van detectar 781 nous casos de Sida. Malgrat que aquesta malaltia pugui semblar que esta sota control, el cert és que continuen apareixen casos i es fa més que necessària la investigació per poder combatre-la. És per això que la La Fundació Lluita contra la Sida (FLS) ha organitzat per aquest dilluns, 19 de novembre, una gala per recaptar fons per aquesta causa.

La gala benèfica People in Xarxa, que tindrà lloc al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), comptarà amb el presentador Jesús Vázquez com a mestre de cerimònies i comptarà amb la participació de cantants com Amaia, Aitana o David Bisbal i humoristes com Carlos Latre o Els Morancos.

A més, quatre xefs d’estrella Michelin s’han unit a la causa. Els convidats podran gaudir d’una experiència gastronòmica de la mà de Nandu Jubany i, juntament amb ell, Carles Abellán, Carles Gaig i Hideki Matsushisa.

L’esdeveniment serà retransmès en directe amb l’objectiu d ‘ “obrir la festa al món i fomentar així els microdonatius”. A partir de tres euros, qualsevol persona podrà donar la quantitat que desitgi per SMS o a través del web de la gala.

L’acte vol “informar i conscienciar sobre els reptes actuals del VIH”. En la presentació de la gala, el doctor Bonaventura Clotet, president de la FLS, va explicar els últims avenços en la investigació de la lluita contra la sida. Clotet explica que la gent creu que la vacuna “serà la solució”, però la solució definitiva per a les persones infectades vindrà “a través de la combinació d’anticossos i fàrmacs que facin sortir al virus del seu amagatall per identificar-lo i destruir-lo”.

Els fons recaptats aniran destinats a la investigació de nous models de vacunes preventives, malalties relacionades amb el VIH i nous tractaments per combatre el virus.

A banda de la gala, la Fundació Lluita contra el Sida ha llançat la campanya digital #PonteDeRojo amb la que ja han col·laborat periodistes, escriptors, científics i celebrities per aconseguir potenciar els microdonatius per la investigació d’una malaltia que, segons l’organització, “és encara molt estigmatitzadaˮ. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *