De què depèn la moralitat d’un país?

grafica moralitat

El Pew Research Centre dels Estats Units ha realitzat una enquesta a una quarantena de països per descobrir les diferències en temes de moralitat que existeixen. I és que segons els trets especialment culturals i religiosos de cada país, alguns temes es consideren més o menys morals.

De manera global, el 78 per cent de les persones enquestades consideren que les relacions extramatrimonials són immorals. També se situen per sobre del 50 per cent en la consideració d’immoralitat les apostes (62%), l’homosexualitat (59%) i l’avortament (56%).

En canvi, l’ús d’anticonceptius és l’assumpte més acceptat moralment dels vuit plantejats, el 54 per cent dels enquestats ho aprova respecte del 14 per cent; o el divorci, considerat moralment acceptable pel 36 per cent i immoral pel 24 per cent.

Aquesta enquesta s’ha realitzat a ciutadans de: Estats Units, Canadà, Regne Unit, França, Alemanya, Itàlia, Espanya, Grècia, Polònia, República Txeca, Rússia, Turquia, Egipte, Jordània, Líban, Palestina, Tunísia, Israel, Australia, Xina, Indonèsia, Japó, Malàisia, Pakistan, Filipines, Corea del Sud, Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, El Salvador, Mèxic, Veneçuela, Ghana, Kenia, Nigèria, Senegal, Sud-àfrica i Uganda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *