Alfonso Balado publica la seva lluita personal contra les addiccions

la-cara-oculta-las-adicciones-86Alfonso Balado va haver de recórrer un camí de vuit anys per superar les seves pròpies addiccions. Superada aquesta fase i després d’estudiar Treball Social, ha decidit publicar a partir de la seva pròpia biografia el llibre “La Cara oculta de las adicciones” (Editorial Chiado), amb la voluntat d’ajudar altres persones que puguin estar amb la seva mateixa situació.

De fet, el llibre neix dels diari que ell mateix va escriure mentre seguia un tractament de desintoxicació. Un relat biogràfic a través del qual intenta demostrar el mal que poden fer les addiccions, però també la possibilitat de desenganxar-se’n. “La cara oculta de les addicions es la lluita constant entre allò que un vol ser i allò que una addicció no et deixa ser”, explica l’autor, perquè “les adicions et lliguen com un titella”.

Ara bé, per trencar els fils, cal un pas previ: “La base de tota curació d’una addicció és acceptar el problema i deixar de banda les excuses”. Ja que segons Balado, avui més que mai, “és molt fàcil caure en una addicció, encara que ningú ho vulgui reconèixer”. I un cop en aquest pou, adverteix que sense la voluntat personal és impossible sortir-ne: “Mai podràs ajudar algú que no vol ser ajudat, només podràs estar al seu costat i guiar-lo a buscar camins”. M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *