Entitats socials i Dagoll Dagom reivindiquen l’accés a la cultura per a la gent gran

 

Un moment de l'espectacle 'Mar i cel'.
Un moment de l’espectacle ‘Mar i cel’ de Dagoll Dagom.

Les entitats socials Avismón Catalunya, Càritas Diocesana de Barcelona, Creu Roja i Amics de la Gent Gran, amb el suport de la companyia Dagoll Dagom, reivindicaran el proper 1 d’octubre, Dia Internacional de les Persones Grans, el dret que tenen les persones d’edat avançada a l’accés a la cultura.

En aquest moment molts avis i àvies de Catalunya, segons aquestes entitats, pateixen situacions de precarietat econòmica, soledat i dependència. A Catalunya, hi ha més de 254.000 persones majors de 65 anys que viuen soles. A més, 7 de cada 10 persones grans ateses per la Creu Roja han vist disminuir la seva capacitat d’estalvi durant els darrers anys i el 57% estan afectades per la crisi.

En aquesta situació, és evident que cada vegada més la gent gran té dificultats per accedir a la cultura, un producte que també hauria de ser considerat producte de primera necessitat. Per aquest motiu, la companyia Dagoll Dagom ha decidit convidar mil persones grans i voluntaris de les quatre organitzacions que treballen en aquest àmbit a la reestrena del musical Mar i cel, al teatre Victòria de Barcelona, que tindrà lloc aquest mateix dia.

I, també en aquest projecte si suma el Gran Teatre del Liceu, que en solidaritat amb la gent gran, farà una donació de 60 entrades per assistir a les representacions de l’òpera Nabucco, que seran sortejades entre els assistents a l’acte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *