Alicia Molina: “Explicar un conte és un acte d’amor”

Una de les coses que molts recordem amb més estima de la nostra infantessa són els contes. La narrativa oral és una tradició bàsica a la majoria de cultures del món. Una riquesa que cada octubre se celebra i es comparteix a la capital catalana en el Munt de Mots, el Festival de Narració Oral de Barcelona.

Les paraules “hi havia una vegada…” ens obren un ventall tan ampli de possibilitats que Alicia Molina, contacontes professional i membre de l’organització d’aquest esdeveniment, defineix “explicar un conte com un acte d’amor, una acció, neta i pura”. “Narrar un conte és com despullar-se; ja que la paraula, el gest i la veu ho omplen tot”, afegeix Molina.

Ara bé, malgrat “els contes formen part de la nostra necessitat d’explicar-nos al món” i la narrativa oral és presenten a totes les cultures, Molina lamenta que “aquesta sigui una disciplina artística que encara costa molt donar a conèixer”.

De fet, Molina assegura que “tots tenim a dins un narrador en potència perquè és una qualitat que compartim com a humans”. Només necessitem una bona història, les paraules adequades, ritme i escolta a l’altre.

Està previst que la VI edició del Munt de Monts, que tindrà lloc del 19 al 24 d’octubre, sigui tot un esdeveniment. S’aplegaran a Catalunya més de quaranta contacontes arribats de diversos països: Veneçuela, Camerun, França, Galicia, País Basc, etc. I, per finançar aquest festival els seus organitzadors han posat en marxa un Verkami.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *