Cardona: “Sense els avis el món deixaria de funcionar”

El mes de juliol els àvies i les àvies agafen un paper encara més destacat del que ja tenen normalment en moltes famílies. De fet, els darrers anys han passat ha ser un puntual en l’organització de moltes cases. “Amb cinc o sis anys la figura dels avis han canviat molt. Sense els avis el món deixaria de funcionar”, assegura Victòria Cardona, educadora familiar i autors del llibre “Valors que aporten els avis i les àvies” (Ed. Mediterrània).

Segons aquesta educadora familiar avui “la principal funció dels avis aés desprendre amor, tenir bon humor i estar disponible” perquè amb aquests tres elements “per ben poca cosa que facis segur que els nets t’estimaran”, afirma. Però els avis i àvies, segons Cardona, també es caracteritzen per dos elements més: la paciència, “els avis tenen una calma que provoca que els nens col•laborin més”; i l’estalvi, “allarguem més els diners, amb poques coses fem més i totes les fem des del cor”.

El fet que ara els nets passin més temps amb els seus avis també ha provocat canvis en les relacions familiars. “Si abans els pares educaven i els avis malcriaven, ara aquests rols s’han intercanviat”, explica l’experta. El problema és que era “molts nens a casa seva els hi deixen de fer tot perquè molts pares van accelerats, tenen el cap a diverses bandes i no posen ni pautes ni límits als fills”, explica.

I, un darrer element diferent, actualment, a diferència de fa uns anys, “les figures de l’avi i l’avia s’han equiparat”, ara també els homes es cuiden dels nens de la casa, encara que “l’àvia continua sent la reina dels fogons”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *