Valors reflexiona sobre l’origen de la violència

Aquest darrer mes hem presenciat diversos esclats de violència als carrers de diferents ciutats del món: Barcelona, Santiago de Xile, Hong Kong, Quito… És notícia el grau o les característiques de la violència, però, lamentablement, la violència, en el nostre món, no és una novetat. La violència, en més o menys mesura, forma part de la majoria de societats. Però què som violents?

Ens ho preguntem aquest mes de novembre al monogràfic de la revista Valors, en el qual participen Jordi Armadans, David Bueno, Maria Jesús Comellas Carbó i José Sanmartin Esplugues i David Bueno, l’entrevistat principal, el qual afirma: “Les persones que tenen por acostumen a usar la violència més sovint“.

Fora del monogràfic ‘La conversa’ d’aquest mes parla de les conseqüències de la sentència del Tribunal Procés sobre el Procés entre Javier Elzo i Norbert Bilbeny. “La convivència queda deteriorada entre catalans. Sens dubte, augmentarà la polarització”, afirma Elzo, catedràtic emèrit de Sociologia de la Universitat de Deusto. “Em preocupa que quedi malmès el sentit de tolerància. També el pluralisme i la noció de democràcia”, li respon Bilbeny, filòsof, professor i escriptor.

A més a més podreu llegir els articles dels col·laboradors habituals: Angel Castiñeira, Ramon Radó, Anna Pagès, Soraya Hernández, Marta Roqueta, Judith Vives, Francesc Amat, Antonio Fornés, Albert Botta, Xavier Garí i les il·lustracionsn de Visual Omelette, Toni Batllori i Miquel Lleixà. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.