Un de cada cinc europeus tem la solitud en la vellesa

Un de cada cinc ciutadans europeus tem quedar-se sol en la tercera edat. Les dades a nivell europeu coincideixen també amb les de l’estat espanyol, segons ho demostra l’estudi “360º Benestar d’enquesta”, realitzat per la aseguradora de salut Cigna.

Aquest estudi apunta que la solitud i l’aïllament social a la tercera edat són els principals temors entre la població. I és que segons assenyala la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia (SEGG), prop de dos milions d’ancians viuen sols a les seves cases i almenys una de cada quatre persones majors no rep mai visites dels familiars propers, segons càlculs de la Creu Roja.

L’aïllament de la gent repercuteix en la seva forma de vida però sobretot en el seu benestar psicològic. La solitud pot donar lloc a sentiments d’hostilitat, ressentiment, tristesa i ansietat que, al seu torn, reactiven mecanismes neurobiològics que poden danyar la cognició, l’emoció, el comportament i la salut d’aquestes persones.

Segons l’informe de Cigna, el 23% dels enquestats tenen por de no comptar amb ningú que els atengui quan sigui necessari en aquesta etapa. Aquesta percepció creix en el cas de la població anglesa, on aquest tema preocupa en un 42% dels casos, mentre que a França preocupa a un 33% de la població.

Una altra dada de l’estudi assenyala que un 74% dels espanyols optaria per residir en una institució per a la tercera edat. Aquesta opció, però, no es veu amb tan bons ulls a França, on només el 54% es creu preparat per viure en una residència d’aquest tipus, Alemanya (56%) o Regne Unit (61%).

Poc preparats psicològicament per a la vellesa

L’estudi de Cigna també reflecteix que el 86% dels espanyols no se senten preparats psicològicament per a la vellesa. Quan se li pregunta a quin edat consideren que arriba aquesta etapa, al nostre país s’estima que als 73 anys, el que demostra el seu optimisme en aquest aspecte davant països com Regne Unit (69 anys), Alemanya (67 anys) o França (71 anys). – J. Vives

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *