Cinc anys fent que Barcelona pensi

El festival de filosofia Barcelona Pensa arriba aquest any a la seva cinquena edició consolidat com una cita que vol difondre la filosofia fora del marc acadèmic i acostar-la al gran públic. Durant dos dies, el 14 i el 15 de novembre, tindran lloc tot un seguit d’activitats diürnes i nocturnes en diversos indrets de la ciutat de Barcelona.

Es tracta d’una iniciativa de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona (UB) impulsada amb l’objectiu de fer que la filosofia acadèmica interactuï amb altres àmbits del pensament, les ciències i les arts, i participi en la promoció de Barcelona com a centre d’innovació cultural i fomentant la participació ciutadana.

Enguany, a més, se celebra en el marc de la biennal de pensament Ciutat Oberta promoguda per l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta Marató de Pensament 2018 programa activitats dirigides a públic infantil i juvenil; taules rodones sobre filosofia, sobre dones i filosofia i sobre ciència; un cabaret filosòfic; presentacions de llibres; conferències, i activitats teatrals.

En concret es faran una trentena d’activitats que començaran el dimecres 14 a les 11 del matí al Palau Robert amb una Audioguia filosòfica sobre Raimon Panikkar. Les activitats continuaran durant tot el dia i al llarg de la nit de dimecres a dijous, amb una taula rodona sobre dones i filosofia que es farà de les 12 a les 2 de la matinada a La Rubia Horiginal, i dos actes que es faran de 2 a 4 i de 4 a 6 a la Casa Golferichs.

L’activitat continuarà el dijous 15 amb diferent activitats entre les quals destaca la conferència central de la marató, titulada “Entusiasme i precarietat en la cultura-xarxa”, a càrrec de Remedios Zafra, que tindrà lloc a l’Ateneu Barcelonès a les 19h. Podeu consultar el programa d’actes al web del Barcelona Pensa. – Judith Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *