Valors participa en la 40a edició dels Premis de Filosofia Arnau de Vilanova


El Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya ha celebrat aquesta tarda la 40a edició dels Premis de Filosofia Arnau de Vilanova, uns certàmens que, com ha destacat el seu degà, Àlex Rocas, “són els únics del país dedicats a l’experiència didàctica de la filosofia” en un temps en què “ensenyar a pensar sembla que no està ben vist”.

Aquest any, els premis també han comptat amb la col·laboració de la revista Valors, que obsequia els centres educatius premiats amb una subscripció anual gratuïta. En aquest sentit, la codirectora de la publicació, Maria Coll, a més de felicitar els organitzadors i els premiats, ha destacat la sintonia dels treballs presentats amb l’objectiu de la revista: “observar i analitzar l’actualitat des de l’ètica i els valors”.

Enguany, segons ha explicat Jordi Bertran, secretari del jurat, s’han presentat una quarantena de treballs, tots d’una alta qualitat; però, només uns pocs han estat premiats. Han estat els següents:

Premi per a professors d’ensenyament secundari
“Filosofia visual a l’institut: l’assoliment de competències interpersonals en l’àmbit de la cultura i valors”, d’Àlex Agustí Polis, de l’Escola FEDAC de Manresa.

Premis per a alumnes de batxillerat
PRIMER PREMI
“La tecnologia augmenta la felicitat?”, d’Elena Balici, alumna de l’Institut Joan Mercader, d’Igualada.
SEGON PREMI
“L’altruisme i la conducta prosocial”, de Nagore Miranda Sausa i Leire Sanz Pedrals, alumnes de l’Institut El Cairat, d’Esparreguera.
TERCER PREMI
“La persona en situación de enfermedad terminal. Los cuidados paliativos y su aplicación durante la pandemia por COVID-19”, de María del Mar Sánchez Pérez del Pulgar, alumna del Col•legi Canigó, de Barcelona.
MENCIONS
“Kant, Joker i un bol de crispetes”, de José Mª Domínguez Rovira, alumne de l’Institut Joan Mercader, d’Igualada.
“La baixa visió i el seu impacte psicològic”, d’Ariadna Puiggròs Benzal, alumna de l’Institut Ramon Muntaner, de Figueres.
“Del caos al cosmos”, d’Ainoa Gil Pérez, alumna de l’Institut Ribot i Serra, de Sabadell.

Premis per a alumnes universitaris
PREMI:
“Héroes de lo anticlimático. Frustrados, necios y desacoplados en la literatura moderna”, de Marta Fernández Codina, estudiant de la UNED.
ACCÈSSIT
“La mirada passional: un estudi a través de Plotí i Lévinas”, de Berta Galofré Claret, estudiant de la Universitat Pompeu Fabra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *