“Quan imaginem el món del futur, en general, tendim a veure’l pitjor que l’actual. Segurament, la nostra imaginació no és tan apocalíptica com la d’alguns autors de novel·les de ciència-ficció, que plantegen escenaris desoladors: un planeta devastat, una humanitat enfrontada, un individu sotmès a la tecnologia… Malgrat cert auge de moviments com el solarpunk, que fomenta visions optimistes del futur, és obvi que avui la distopia guanya sobradament la partida a la utopia”.
Així obre el Pòrtic del número de setembre de la revista Valors, titulat És utòpic imaginar un món distòpic?, en el monogràfic del qual s’entrevista Francisco Martorell, doctor en Filosofia per la Universitat de València; Ricard Ruiz Garzón, comissari del Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona; i Josep Maria Ganyet, enginyer informàtic. A més, signen articles Jordi Palou-Loverdos, advocat i director de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU; i Miguel Pajares, llicenciat en Ciències Biològiques i doctor en Antropologia Social.
Fora del monogràfic, l’espai La conversa es dedica al desacomplexament que viu el poder judicial a nivell espanyol, on pren cada cop més un paper protagonista en els afers públics. Joan Salicrú modera un diàleg entre Daniel Gamper, professor de Filosofia moral i política a la UAB, i Mercè Barceló, catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona.
A l’entrevista de fora del monogràfic la protagonista és Txell Feixas, ara ja excorresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Beirut, que a través del llibre Dones valentes (Ara Llibres) ens aproxima al moviment feminista a l’Orient Mitjà.
La revista Valors es pot comprar en format paper a 300 punts de venda de les comarques de Barcelona, als centres Bonpreu Esclat de La Malla, Girona, Olot, Sant Cugat, Sabadell i Terrassa i als quioscs itinerants de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC). En format digital (pdf), podeu adquirir-la a l’Iquiosc. També pots ajudar a consolidar el nostre projecte a través d’una subscripció.