Parelles lingüístiques, ara també al tren

Al tren, molts viatgers llegeixen, escolten música o juguen amb el mòbil. I, doncs, per què no practicar també un idioma? Hi ha persones que no participen al programa parelles lingüístiques per manca de temps, però, en canvi, perden pràcticament una hora o més del dia en el transport públic.

Per aprofitar aquest context relaxat, la Plataforma per la Llengua i Ferrocarrils de la Generalitat han posat en marxa la campanya “El tren de la llengua”, una prova pilot que pretén que els viatgers aprofitin l’estona del trajecte per fer d’aprenents i d’ensenyants de català.

Aquesta campanya és una adaptació del programa de Voluntariat per la llengua, que des de fa 14 anys impulsa el Consorci per a la Normalització Lingüística en col•laboració amb Plataforma per la Llengua. “Es tracta de trobar un perfil de persona que vulgui millorar el seu català i un altre que el parli normalment”, explica Mireia Plana, vicepresidenta de Plataforma per la Llengua.

En aquest moment la prova pilot, que ja compte amb set parelles, s’ha iniciat en els desplaçaments regulars de les línies Llobregat-Anoia i Barcelona-Vallès, però no es descarta una possible ampliació. Però com coordinar aprenents i ensenyants tenint en compte dies i horaris de trens?

Les persones que vulguin participar en aquest projecte, sigui per aprendre o sigui per ensenyar català, poden contactar amb la Plataforma per la Llengua via pàgina web per registrar-se al voluntariat lingüístic, de manera totalment gratuïta.

A més, en aquest cas, tant els aprenents com els ensenyants portaran un distintiu i tindran un carnet del programa que permetrà obtenir descomptes en diversos equipaments culturals i establiments de tot Catalunya. I podran gaudir d’un cafè gratuït a la cafeteria de l’estació gràcies a la col•laboració de Café Café, que disposa de cafeteries en set estacions de la xarxa. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *