L’escriptor Amin Maalouf recalca que en aquest moment ja no podem parlar d’una generació desorientada, sinó de “la desorientació del món”. Segurament és cert que ja ens hem acostumat a aquest estat de confusió i de desconcert respecte de quin és el millor camí que cal seguir, però quines són les causes i quines poden ser les conseqüències d’aquest fenomen?
Per començar l’any, la revista Valors ha plantejat aquesta qüestió a diversos experts nacionals i internacionals com és el cas del filòsof i sociòleg francès, Gilles Lipovestky, qui assegura que aquesta desorientació general no està en el pla ètic i moral de la societat.
Alhora, el filòsof Gregorio Luri se centra a reivindicar “la fe d’Abraracúrcix” i Juan Carlos Siurana, professor titular de Filosofia Moral a la Universitat de València, fa una proposta de brúixola per orientar-nos.
D’altra banda, parlem sobre el paper de la informació i els mitjans amb Marc Amorós, expert en fake news i Susana Pérez Soler, periodista i doctora en Comunicació Digital per Blanquerna- Universitat Ramon Llull.
Fora del monogràfic, Joan Salicrú, periodista i codirector de la revista, conversa sobre la creixent polarització de la nostra societat així com dels seus efectes amb Berta Barbet, politòloga i qui ha coordinat l’Enquesta sobre la polarització i la convivència a Espanya 2020 elaborada per l’ICIP i el Centre de Polítiques Econòmiques d’Esade (EsadeEcPol) i Miquel Urmeneta, periodista i doctor en comunicació amb una tesi dedicada a l’opinió pública a les eleccions catalanes del 2017.