Valors comença l’any buscant les raons de la desorientació del món

L’escriptor Amin Maalouf recalca que en aquest moment ja no podem parlar d’una generació desorientada, sinó de “la desorientació del món”. Segurament és cert que ja ens hem acostumat a aquest estat de confusió i de desconcert respecte de quin és el millor camí que cal seguir, però quines són les causes i quines poden ser les conseqüències d’aquest fenomen?

Per començar l’any, la revista Valors ha plantejat aquesta qüestió a diversos experts nacionals i internacionals com és el cas del filòsof i sociòleg francès, Gilles Lipovestky, qui assegura que aquesta desorientació general no està en el pla ètic i moral de la societat. 

Alhora, el filòsof Gregorio Luri se centra a reivindicar “la fe d’Abraracúrcix” i Juan Carlos Siurana, professor titular de Filosofia Moral a la Universitat de València, fa una proposta de brúixola per orientar-nos.

D’altra banda, parlem sobre el paper de la informació i els mitjans amb Marc Amorós, expert en fake news i Susana Pérez Soler, periodista i doctora en Comunicació Digital per Blanquerna- Universitat Ramon Llull.

Fora del monogràfic, Joan Salicrú, periodista i codirector de la revista, conversa sobre la creixent polarització de la nostra societat així com dels seus efectes amb Berta Barbet, politòloga i qui ha coordinat l’Enquesta sobre la polarització i la convivència a Espanya 2020 elaborada per l’ICIP i el Centre de Polítiques Econòmiques d’Esade (EsadeEcPol) i Miquel Urmeneta, periodista i doctor en comunicació amb una tesi dedicada a l’opinió pública a les eleccions catalanes del 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *