Més dones a les entitats del tercer sector social

Contribuir a reforçar la presència de les dones en els òrgans de govern i de direcció de les entitats. Aquest és l’objectiu de la jornada ‘Gestionem el canvi per a l’equitat de gènere’que tindrà lloc aquest 17 de juliol i que han organitzat conjuntament la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) i la Confederació.

Durant aquesta jornada es presentarà l’informe de dades sobre l’ocupació en el tercer sector social català des de la perspectiva de gènere. En l’acte també es presentarà la ‘Guia de gestió del canvi pel foment de l’equitat de gènere al Tercer Sector Social de Catalunya’, una iniciativa per reforçar la presència de les dones en els òrgans de govern i de direcció de les entitats.

Els dos documents són fruit del conveni de col·laboració entre les dues entitats organitzadores, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, per tal de desenvolupar un programa per avançar decididament en matèria d’equitat de gènere a les organitzacions.

La jornada tindrà lloc de les 9.00 i fins a les 13.00 hores al Palau Robert de Barcelona (Passeig de Gràcia, 170). Per participar-hi cal inscriure’s.

Segons dades del darrer Anuari de l’Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2017, un 74% de les persones contractades al tercer sector social a Catalunya són dones, però aquesta xifra no es visibilitza amb més dones als òrgans de govern i als càrrecs directius de les entitats socials. En les entitats no lucratives, la bretxa salarial de gènere és d’un 3%, mentre al mercat laboral català arriba fins el 26%. A més, les dones directives i gerents cobren un 13% menys que els seus companys homes. – REDACCIÓ

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *