La retenció de dosis per part dels països rics i la feblesa dels seus sistemes de salut provoca que el continent més pobre amb prou feines hagi immunitzat al 0,6 per cent de la població. Què passa a l’Àfrica? Per què ha estat tan oblidada i menyspreada? Com pot ser que la humanitat contempli amb tanta tranquil·litat que diàriament morin tantes persones en aquest continent?
Potser hem arribat a la conclusió que la situació de l’Àfrica és la normal, ja que sempre ha viscut en una situació precària. Què podem fer nosaltres? Si la humanitat fos capaç de dedicar diners i esforços tant intel·lectuals com tècnics i polítics solucionaríem més a fons els problemes.
“És massa car”, diuen alguns països; com si no fossin cars molts capricis tecnològics que es consumeixen habitualment al primer món. Per què la humanitat no vol fer aquest esforç? Seria més fàcil fer arribar aigua a certs indrets que fer arribar l’home a la Lluna o a Mart. I, a més, és més urgent i fins i tot més rendible. Així doncs, potser haurem de concloure que no volem fer-ho?
Aquesta és una de les notícies que Jordi Cussó, economista i sacerdot, comenta aquest mes a la secció “Actualitat comentada” de revista Valors. Secció il·lustrada per Visual Omelette.