Infants allunyats dels mòbils

Fa una dècada la capacitat dels dispositius mòbils per ser més intel·ligents provocava fascinació; ara ja dubtes i preocupacions, especialment pel que fa a l’ús dels mòbils entre els menors.

Cada vegada és més habitual veure infants molt petits manipulant amb un domini esfereïdor el mòbil dels seus pares. I això està generant una gran debat entre la comunitat mèdica i educativa sobre els efectes que pot tenir a nivell cognitiu i de comportament l’abús del mòbil entre la canalla.

No fa gaire podíem llegir als diaris una notícia que explicava com els grans magnats tecnològics de Sillicon Valley, aquells que han creat companyies com Apple o Google, han decidit portar els seus fills a un col·legi privat on s’educa els nens lluny de les pantalles.

Gent com Bill Gates, creador de Microsoft, va decidir des de molt aviat limitar el temps d’accés a les pantalles dels seus fills i no els va deixar portar mòbils fins els 14 anys. També Steve Jobs limitava l’ús de tecnologia als seus fills.

Ara les famílies que volen mantenir els seus fills allunyats de dispositius mòbils i mirar de recuperar la gestió del temps tal i com era abans que ens passéssim hores mirant el telèfon o la tableta s’estan convertint en una tendència a l’alça. Això ha fet sorgir una nova economia d’entrenadors que ensenyen als pares i mares a educar els seus fills sense pantalles.

Als Estats Units, on proliferen aquests entrenadors, es fan sessions a cases particulars i a escoles, però també a esglésies i sinagogues, on es dediquen a recordar com es relacionava la gent i especialment els pares i els fills en la era premòbils. Així, es recuperen costums de l’era analògica com ara jugar a jocs tradicionals, dibuixar o mirar les estrelles.

Tot plegat s’emmarca en el moviment del no-phone que, com el seu nom indica, anima als joves a mantenir-se allunyats dels telèfons mòbils fins que no arribin a una edat raonable per manejar-los.

Els experts no es posen d’acord en quina és l’edat més adequada: alguns apunten als 12 anys i altres assenyalen que fins els 14 o els 16. En tot cas, cap pediatra o educador sembla trobar encertat posar un mòbil en mans de nens de 2, 4 o 6 anys, i la majoria defensen el principi segons el qual els infants, quan més lluny de la pantalla, millor.

Aquesta secció es realitza gràcies al suport de:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *