La Pere Tarrés elabora un calendari escolar de referents femenins

Les dones representen el 51% de la població mundial. Malgrat això, la seva presència pública es limita al 10% mentre que els homes ocupen el 90% restant. Històricament hi han hagut més referents masculins que femenins en diversos àmbits com la ciència, la cultura o la política. Certament, hi ha hagut poques dones reconegudes en aquests àmbits per manca d’oportunitats però, a més, les poques que hi ha hagut han estat poc visibilitzades.

Amb la vocació de generar referents femenins en l’imaginari de les noves generacions, la Fundació Pere Tarrés ha elaborat un calendari per al curs 2019-2020 com a eina pedagògica per treballar a escoles, centres socioeducatius, centres d’esplai i famílies. De fet, el calendari està ideat per un recurs pedagògic més que una eina de planificació del curs escolar.

Un equip de docents, formadors i pedagogs de la Fundació Pere Tarrés ha elaborat diferents fitxes formatives que proposen activitats vinculades amb l’àrea d’expertesa de les dones que protagonitzen el calendari. Els materials estan dissenyats per ser útils per a la realització, desenvolupament i gestió de l’activitat educativa d’equips docents, educadors, monitors i monitors de centres d’esplais i famílies

Dotze dones que han fet història
El calendari dedica cadascun dels mesos de l’any a una dotzena de dones rellevants: Josefina Castellví, oceanògrafa, protagonitza el setembre; Anna Frank, autora del famós diari, l’octubre; Neus Català, supervivent del camp de concentració nazi de Ravensbrück, el novembre; Mercè Rodoreda, escriptora catalana, el desembre; Clara Campoamor, política espanyola, el gener; Margarida Xirgu, actriu i directora de teatre, el febrer; Rosa Sensat, educadora, el març; Maria Montessori, pedagoga, l’abril; la científica Marie Curie, el maig; l’escriptora Rosalía de Castro, el juny; la matemàtica Ada Lovelace el juliol i Santa Teresa de Jesús, doctora de l’Església, l’agost. –REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *