Amb el ‘tupper’ al supermercat

La generació d’envasos de plàstic d’un sol ús, que després de fer servir acaben a les escombraries, preocupa cada cop a més persones conscienciades amb la lluita contra el canvi climàtic. De mica en mica es van introduint nous hàbits a les llars, per tal d’evitar l’ús de plàstics innecessaris. Anem substituint ampolles d’un sol ús per ampolles de vidre o procurem comprar productes a granel.

Aquest canvi de consciència va arribant també, tot i que lentament, als comerços i supermercats. Algunes cadenes de menjar preparat, per exemple, ja han començat a substituir les típiques caixes de plàstic transparent per envasos de cartró reciclat.

Una altra revolució va arribant tímidament a les cadenes de supermercats, que estan en el punt de mira per l’ús desmesurat d’envasos de plàstic. I és que encara que preferim comprar a granel enlloc d’agafar les safates de fruita o verdura ja envasada, estem obligats a fer servir bosses de plàstic per posar els productes i pesar-los.

En aquest sentit, grans cadenes de distribució han estat objecte de crítiques a través de la campanya #DesnudaLaFruta, impulsada per entitats cíviques i ecologistes que demanen desterrar els embolcalls de plàstic innecessaris en el menjar fresc.

Per sort, en alguns supermercats ja es comencen a veure iniciatives destinades a reduir l’ús del plàstic. Volen promoure altres models més sostenibles, com per exemple, l’ús de tuppers com a recipients on endur-nos la carn, el peix o les verdures, i evitar així que ens ho hagin d’embolicar amb plàstic no sostenible.

A Espanya, el primer supermercat en introduir l’opció d’anar a comprar amb el tupper ha estat Carrefour. Des de fa uns mesos els clients d’aquesta cadena poden comprar carn, peix, fruita o verdura en recipients transparents amb tapa, tant de vidre com de plàstic, així com en bosses transparents o de malla. Els productes s’emboliquen en paper, s’etiqueten i es serveixen l’envàs del client un cop pesats.

La botiga, però, es reserva el dret a rebutjar els envasos que no estiguin nets, secs o adaptats. I és que un dels arguments en contra d’aquesta mesura és, precisament, els riscos que pot comportar el fet de posar els productes en envasos no higiènics.

Aquesta secció compte amb la col·laboració de:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *