Xavier Aragay: “Catalunya viu una autèntica primavera pedagògica”

L’expert en transformació de l’educació i director de Reimagine Education Lab, Xavier Aragay, ha afirmat en una entrevista al programa ‘Valors a l’alça’ (La Xarxa) que “en aquest moment Catalunya viu una autèntica primavera pedagògica”, la qual cosa converteix el nostre país “en un referent del canvi” i en un model per a altres estats del món.

Respecte aquest canvi, l’expert ha advertit que “la revolució educativa ha de venir des de baix, però l’administració ha de garantir les condicions” ja que actualment “els principals frens de la millora educativa no són econòmics, sinó els marcs mentals dels propis educatius”.

“La transformació educativa que necessitem és una nova mirada com a educadors”, insisteix qui va ser un dels promotors del projecte #Horitzo2020 impulsat pels Jesuïtes. Un projecte acollit amb gran èxit i que “posa l’alumne al centre del procés de l’aprenentatge” i concep l’educació com “un projecte vital”.

I, precisament, per promoure encara més aquesta revolució, Aragay acaba de publicar el llibre “Reimaginando la educación” (Ed. Paidós), una obra que convida els mestres a fer un canvi de mirada perquè “a l’interior de les persones i sobretot a l’interior dels directius educatius, resideix la principal força i també les limitacions més importants per realitzar-lo”.

Malgrat no es tracta d’un manual, en aquest llibre els professors trobaran consells i propostes d’activitats per fomentar 21 actituds bàsiques per transformar l’escola com: preparar-se, visualitzar, apoderar-se, apassionar-se, somiar, reconsiderar o arriscar-se, entre moltes altres.- M. COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *